Stop 4-7 Zuid-Limburg

 

STOP 4-7 Zuid-Limburg biedt deze trainingsmodule aan voor gezinnen uit de regio Zuid-Limburg met als gemeenten: Alken, Bilzen, Borgloon, Diepenbeek, Gingelom, Heers, Herstappe, Hoeselt, Kortessem, Lanaken, Nieuwerkerken, Riemst, Sint-truiden, Tongeren, Voeren, Wellen, Zutendaal.

Moeilijk gedrag?

"Als onze Wesley (vijf jaar) zijn zin niet krijgt, dan begint hij te roepen en te tieren en gooit met vanalles. lk geef dan soms toe om van dat lawaai af te zijn of ik maak mij zo kwaad dat ik hem iets zou doen." - papa van Wesley
"Meryem kan op school niet goed samenspelen met andere kinderen, ze maakt veel ruzie en vecht regelmatig. Ze kan ook niet stilzitten en krijgt daarom voortdurend op haar kop. Wat moet dat worden als ze naar het eerste leerjaar moet?" - juf van Meryem

"Van de tweeling (vier jaar) raak ik soms over mijn toeren, zeker nu mijn man mij verlaten heeft. Sindsdien sta ik voor alles alleen en dan kan ik die drukte niet meer aan. Ze luisteren nauwelijks en maken alsmaar ruzie. Er is hier soms zoveel lawaai dat de buren op de muur kloppen." - mama van Victor en Sofie

Je herkent je als ouder of leerkracht in één van deze situaties. Of je maakt je zorgen over het moeilijke gedrag van je kind of je leerling. Dan kun je voor het aanpakken van dit gedrag bij STOP 4-7 terecht.

Wat doen we en voor wie?

Stop4-7 is een gedragstrainingsprogramma voor kinderen tussen 4 en 7 jaar. We werken met kinderen, ouders en leerkrachten. De kinderen komen 10 maandagen naar het stopklasje. Er zitten maximum 10 kinderen in het klasje. Ze leren er samen met Wiebel probleempjes oplossen en op een leuke manier samen te spelen. Daarnaast leren ze om te gaan met hun eigen emoties en die van anderen. Hierdoor wordt het voor hen gemakkelijker om zich goed te gedragen.

De ouders komen vijf namiddagen samen om verschillende opvoedingsthema's te bespreken. In groep praten we over wat soms moeilijker loopt bij het opvoeden van hun kind. De ouders en begeleiders wisselen ideeën en tips met elkaar uit. Elke ouder mag ook een keer een kijkje komen nemen in het stopklasje.

De leerkrachten van de kinderen uit de groep werken vier voormiddagen rond het thema opvoeding in de klas. De leerkrachten en de begeleiders geven elkaar tips hoe ze kunnen omgaan met moeilijk gedrag op school. Ze leren hoe ze positief gedrag op een correcte manier kunnen stimuleren zodat er automatische weinig plaats is voor negatief gedrag.

Ook op maat?

Om te weten wat het kind leert in de kindergroep geven we een heen- en weerschriftje mee.

De ouders ontvangen na elke bijeenkomst enkele tips. Die worden met elke ouder apart thuis nog eens besproken tijdens huisbezoeken. Na de tien bijeenkomsten krijgen ze een praktisch 'help-je-zelfboekje'.

De schoolbegeleider van het Stop 4-7-team neemt contact op met de leerkracht. Er vinden 4 leerkrachtbijeenkomsten plaats waarin de aanpak van stop4-7 uitvoerig wordt uitgelegd. Om de leerkracht te ondersteunen in deze aanpak in de klas toe te passen, bezoekt de schoolbegeleider nog een aantal keer de klas.

Praktische informatie

De bijeenkomsten vinden plaats in de polyvalente ruimte van CKG Molenberg, Gansbeekstraat 51, 3740 Bilzen.
Er start telkens 1 groep in het voorjaar (februari) en 1 groep in het najaar (september).

Voor informatie of inschrijving neem je best contact op met het Stop4-7 team.

Andere afdelingen

Molenberg - Hoofdzetel
Molenberg - Hoofdzetel
Afdeling Maasland
Afdeling Maasland
Afdeling Molenhof
Afdeling Molenhof
het Spoor
Het Spoor